شناسایی مواردی از تخلیه اطلاعاتی دانشجویان و اساتید ایرانی درخارج کشور
سخنگوی وزارت امور خارجه از شناسایی مواردی در خارج از کشور مبنی بر برنامه ریزی برای تخلیه اطلاعاتی دانشجویان و اعضای هیئت علمی ایرانی تحت پوشش فعالیت های تحقیقاتی خبر داد و گفت: باید با تدبیر جلوی این سوء استفاده ها را بگیریم.
رامین مهمانپرست در گفتگو با مهر در پاسخ به اینکه "آیا مواردی از جاسوسی علمی از دانشمندان و محققان ایرانی که در خارج از کشور فعالیت می کنند شناسایی شده است؟" افزود: طبیعی است که هر کشوری سعی می کند از طرق مختلف به اطلاعات کشور هدف خود دست پیدا کند. این به هوشیاری مردم و دانشجویان کشورمان برمی گردد که در کشورهای مختلفی که فعالیت علمی و پژوهشی می کنند مورد سوء استفاده قرار نگیرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: مردم، دانشجویان و محققان ایرانی هوشیار باشند تا آنها را تحت پوشش کارهای مطالعاتی و فعالیت های تحقیقاتی وادار به این نکنند که اطلاعات داخل کشور خود را بررسی و دسته بندی کنند و مرتب و شیک در اختیار آنها بگذارند.
مهمانپرست افزود: حتما کشورهای خارجی مایل هستند از اینکه در داخل کشور ما چه می گذرد اطلاع پیدا کنند. همچنین کشورهای دیگر طبیعی است که علاقمند هستند متوجه شوند که روند پیشرفت های علمی در ایران چگونه است لذا ما باید با تدبیر جلوی این سوء استفاده ها را بگیریم.
به گزارش مهر، اولین هشدار به دانشجویان، اعضای هیئت علمی و محققان کشور که برای فرصت های مطالعاتی و انجام فعالیت های علمی به خارج از کشور می روند توسط سید محمد حسینی معاون پارلمانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت نهم مطرح شد.
حسینی در نخستین نشست هم اندیشی مدیران روابط بین الملل دانشگاهها در دانشگاه تهران تاکید کرده بود: "نمی توان خوشبینانه نگاه کرد، که چون ما در روابط علمی خالصانه هستیم پس دیگران نیز صادق هستند. آنها (غرب) نقشه های خود را دارند. ممکن است از هر دانشجوی دکتری ما که به آنجا اعزام شده است اطلاعاتی بگیرند که مجموع این اطلاعات می تواند برای آنها نافذ باشد. در حالی که ممکن است فردی که اعزام شده متوجه این موضوع نباشد."
وی درباره آنچه که تحت عنوان "برنامه های غرب و آمریکا برای دانشمندان ایرانی" عنوان می کرد هشدار داده و تصریح کرده بود: "غرب و آمریکا بارها به جنگ نرم با ایران اشاره کرده اند و وزارت امور خارجه آمریکا طی گزارشی اعلام کرده است که 66 میلیون دلار برای برنامه های دموکراسی در ایران، کاربران اینترنتی و اقدامات آموزشی و فرهنگی در ایران سرمایه گذاری کرده است. به طور حتم این کشورها برای محققانی که از ایران اعزام می شوند نیز برنامه دارند."